Kaksi luokkavoittoa Savonlinnaan
Arto Ylhävaara

Savonlinnan Kuikkaniemen radalla kaasuteltiin sunnuntaina Savo Cupin osakilpailu. Vaikka suuret radat ovatkin vieneet isommat kansalliset kilpailut ja korona nyt vielä viimeksi lähes kaiken pienemmänkin, voidaan todeta, että tällä Savonlinnan radalla on kaasuteltu harjoitusten ja jäsentenvälisten lisäksi vuoden 1987 ensimmäisten kilpailuiden jälkeen joka vuosi vähintään alueellisista kilpailuista. Kuikkaniemen radan kilpailuita vuoden 2009 tapahtumaa lukuunottamatta johtanut Urpo Kosonen toteaakin oikeutettua ylpeyttä äänessään, että radalla ovat ajaneet vuosien varrella kaikki Suomen huiput Räikkösen Kimistä lähtien.

Kuikkaniemen kansallisiin kilpailuihin ilmoittautui aikoinaan jopa reilut sata kilpailijaa ja

Kuvan on ottanut Sussu Sallinen

lopputulokset saatiin vasta kaksipäiväisen kilpailemisen jälkeen. Nyt sunnuntaiseen Kuikkaniemen FK-kartingiin ilmoittautui kaikkiaan 23 kilpailijaa. Päivän ohjelmakaavio takaa sen, että jopa tällä kilpailijamäärällä saadaan aikaan mielenkiintoinen ja jännittävä päivä. Aamun aluksi jokainen luokka pääsee harjoittelemaan kahdesti, jonka jälkeen ajetaan parin kierroksen aika-ajot. Tämän jälkeen ovat vielä vuorossa kahdet alkuerät jotka ratkovat päivän huipentamien finaaleiden lähtöpaikat.

Savonlinnan kisan yhdeksästä finaalivoitosta neljä meni Joensuun UA:n ajajille. Lisäksi voitoista pari matkusti Varkauteen ja yksi Nilsiään. Järjestävän seuran Savonlinnan UA:n ajajat Peppilotta Sallinen ja Kari Kaskinen kävivät pokkaamassa kaksi luokkavoittoa.

Paikallisista luokkavoittajista voidaan kertoa, että aika-ajossa vielä toiseksi jäänyt mutta finaalissa voittoon kiitänyt Peppilotta on harrastanut lajia puolenkymmentä vuotta. Kari Kaskinen, hänkin aika-ajojen toinen, sitävastoin on kiertänyt karting-ratoja jo kymmenkunta vuotta. Hänen voittonsa olikin nyt Kuikassa ylivoimainen. Karin jälkeen samassa luokassa toiseksi tullut Krista-sisko on myös pitkän linjan kilpailija joskin on harrastanut jonkin verran velipoikaansa vähemmän kilpailemista.

Raket junioreissa kolmanneksi kiiruhtanut Siiri Malmstedt oli aika-ajoissa ykkönen, mutta finaalin ongelmat jättivät hänet nyt kolmanneksi. Siiri aloitti kartigin viime kesänä.

Siirin velipoika Peetu Malmstedt on harrastanut lajia vuoden verran sisartaan enemmän. Hän oli nyt aika-ajojen toinen ja sama sijoitus tuli myös finaalissa.

Sama kilpailun kehityskaari oli myös Cadettien Sisu Turtiaisella. Tämä Naantalissa asuva nuorukainen omaa vahvat siteet Savonlinnaan ja seuraedustuksesta huolimatta hänet lasketaan Savonlinnan UA:n edustajaksi. Nyt Sisu oli sekä aika-ajossa että finaalissa toinen. Sijoitus oli kuuden kilpailijan sarjassa erinomainen etenkin kun huomioi, että tällä vuonna 2011 syntyneellä nuorella miehellä kyseessä oli vasta kolmas kilpailu.