’- teksti Arto Ylhävaara –

– kuva Hanna Mynttinen –

 

Suomi on arvokilpailumenestyksellä mitattuna maailman menestynein autourheilukansa. Pohjoinen maa on pystynyt tuottamaan pienestä väestöpohjastaan riippumatta säännöllisesti autourheilun supertähtiä aina 1960-luvun alkuperäisistä Flying Finneistä alkaen.

Kun puhutaan maamme autourheilijoiden menestyksestä, samalla on todettava, että karting on kautta historian ollut autourheilun nuorisotoiminnan kivijalka, joka on luonut vahvaa pohjaa  myös menestymiseen autourheilun eri lajeissa.

 

Suomalaisten halutaan jatkossakin viihtyä hyvän harrastuksen eli autourheilun parissa ja myös menestyä siinä. Nämä lähtökohdat yhdistettynä maamme 100-vuotisjuhlavuoteen AKK-Motorsport ry kehitti nuorisourheilun kehittämis- ja tukihankkeen, joka auttaa myös uusien tulevaisuuden kykyjen löytymisen. Lajiliitto rakensi yhteistyökumppaneittensa kanssa Flying Finn 100 –hankkeen, joka käytännössä tarkoitti sadan uuden junior kart –kilpa-auton hankkimisen vauhdittamaan autourheiluseurojen nuorisotoimintaa ympäri Suomen.

 

Hankkeeseen kutsuttiin mukaan myös toiminnassaan kartingia tarjoavat seurat. Näitä kehoitettiin samalla omalta osaltaan osallistumaan rahoitukseen joko omalla pääomallaan tai hankkimalla mahdollisesti taloudellisesti autoon sitoutuvia yhteistyökumppaneita.

 

Savonlinnan Urheiluautoilijat haki ja myös sai yhden juhlavuoden auton. Seuran karting-toiminnan ”isä” Urpo Kosonen kävi noutamassa uutuuttaan kiiltelevän auton AKK:sta marraskuun 24. päivä. – Voimme olla tyytyväisiä jo siitä, että saimme auton. Mutta lisäksi voimme olla jopa ylpeitä, että seuramme sai auton ilman omaa rahoitusosuutta. Tämä on mielestäni konkreettinen osoitus sekä hyvistä suhteistamme että verkostoitumisestamme AKK:n suuntaan, vuosikymmeniä Savonlinnan UA:n autourheilua tehnyt Kosonen korostaa. Hän kertoo Flying Finn 100 –säännöistä mm., että autosta on pidettävä hyvää huolta eikä sillä saa rahastaa. Auto on pääasiassa tarkoitettu lajiesittelyihin sekä uusien harrastajien mielenkiinnon herättämiseksi ja saamiseksi hyvän karting-harrastuksen pariin.