’-Arto Ylhävaara-Perinteinen ja suorastaan legendaarinen, ensin Kultakiven lomakylässä ja vuodesta 1997 Kerimäellä ajettu Savolinnan UA:n järjestämä Kerimaa-sprint ajetaan periteisesti lauantaisena iltakilpailuna. Nyt vuorossa on toukokuun 19. päivä ja tuolloin ensimmäinen auto starttaa reitille kello 17.00.

Jo perinteiseen tyyliin kansallinen Kerimaa-sprint palvelee jälleen myös Historic sprint 2018 –sarjan, AKK:n Itä-Suomen alueen 3 sekä Kaakkois-Suomen alueen 6 mestaruusosakilpailuna.

Kilpailijoiden mielenkiintoiseksi tunnustama 2,5 kilometrin rata sisältää monta luonnetta. Kerimaan ravintolan tuntumasta lähtevä  Kerimaantie tarjoaa kestopäällysteisenä vauhdikkaan startin reitille. Tästä käännytään lähes takapiikki-oikeana leveälle ja yhtä vauhdikkaalle sorapintaiselle Ukonmurrontielle. Tältä nyppylän jälkeen ysikymppinä oikealle taittava jonkin verran kapeampi sorapintainen Torvelantie taas vaatii korkeuseroineen oman tarkkuutensa. Reitiltä löytyy jatkossa vielä Tihviintietä ja kestopäällystettäkin, kunnes taitetaan vielä oikealle Pitkälahdentielle ja maalilinjalle.

Kerimaa-sprint on muutamia vuosia käyttänyt hieman normaalista poikkeavaa ajojärjestystä – joka on loppujen lopuksi perinteistä huomattavasti jännittävämpi niin kilpailijoille kuin katsojille. Ajojärjestys Historic, Naiset, Nuoret, Seniorit, Juniorit ja Yleinen takaa jännityksen säilymisen kilpailun viimeiseen lähtöön saakka.

Kilpailumiljöönä Kerimaan Lomakeskus on vuosittain palvellut paitsi itse kilpailua, myös mainiona lomailumahdollisuutena ravintoloineen ja majoitustiloineen. Tänä vuonna nämä palvelut ovat poikkeuksellisesti pois käytöstä valtakunnallisestikin ajatellen käsittämättömän vesi- ja jätevesihuoltoa koskevien kiistojen vuoksi. Ilman palvelua ei kuitenkaan nytkään jäädä, sillä Savonlinnan UA:n järjestämien puffettipalvelujen lisäksi aivan varikon tuntumassa oleva Kerigolfin golfklubi tarjoilee ravintolapalvelut ja mm. noin kolmen kilometrin päässä oleva Huoneistohotelli Majoitusliiike Yömyssy majoitusta.

Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy 14.5. kello 23.59 jonka jälkeen päästään laatimaan lähtöluetteloita. Lisätietoja, kuten mm. tarkootyötarjouksia, voi kysellä kilpailun johtovastuun kantavalta Tarmo Lyytikäiseltä puh. 040 5591353 ja tame6464@gmail.com