Seurahuoneralli jälleen HRT-sarjan ykkönen

– teksti Arto Ylhävaara –
– kuva Hanna Mynttinen –

1964 perustetun Savonlinnan Urheiluautoilijoiden ohjelmaan on kuulunut jo lähes perustamisesta lähtien rallien järjestäminen. Ensimmäinen ralli-st ajettiin jo samana vuonna ja ensimmäinen varsinainen ralli vuotta myöhemmin 1965.

Viime vuosikymmeninä ralleja on järjestetty pääsääntöisesti joka toinen vuosi. 2006 järjestetty ralli oli F-cupin osakilpailu, mutta muutoin vuodesta 2004 lähtien ajetut Savonlinnan UA:n rallit ovat olleet Historic Rally Trophyn osakilpailuja. Viime vuosina ralleihin ovat liittyneet lisäluokkien lisäksi myös VW- ja BMW-sarjat sekä tasanopeusluokat. – Jos viime vuosina useiden kansallisten rallien järjestäjät ovat joutuneet hämmästelemään osanottajamäärien melko suurtakin vähenemistä, on todettava, että HRT-sarjan kilpailut ovat kuitenkin säilyttäneet kiinnostavuutensa kilpailijoiden keskuudessa. Meilläkin näiden viiden HRT-rallin osanottajamäärät ovat vaihdelleet 120:stä reiluun 180:een, Savonlinnan UA:n kaikkien rallien johtajana ja järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toiminut Urpo Kosonen silmäilee historiaa.

HRT-sarjan kilpailuissa kilpailunjärjestäjän kanssa yhteistyössä toimiva Historic Rally Club Finland ry on pitänyt Savonlinnan Urheiluautoilijoita erinomaisena yhteistyökumppaninaan. Tästä on osoituksena se, että Savonlinnan ralli valittiin jo vuonna 2008 sarjan parhaaksi osakilpailuksi ja sama toistui viime vuonna. Noutaessaan viime vuoden parhaan kilpailunjärjestäjän palkinnon Historic Rally Club Finlandin palkintogaalasta 25. marraskuuta Kosonen kertoo, että kyseinen tunnustus jaetaan sarjaan osallistuneiden kilpailijoiden antaman palautteen perusteella. Ja luottamuksesta todistaa myös se, että jo viime vuonna kohta helmikuisen rallin jälkeen HRCF ry tarjosi Savonlinnalle jo vuoden 2018 osakilpailun isännyyttä. Tähän ei valitettavasti kuitenkaan voitu suostua, sillä seuraava Savonlinnan ralli on vuorossa vasta 2019.

Miksi Savonlinna on HRT-ajajien mieleen, kilpailunjohtaja Kosonen? – Kyllähän tähän vaikuttaa varmaan moni osatekijä. Ensiksikin meillä on kilpailukeskuksena Seurahuone keskellä kaupunkia. Sen tiloista löytyvät kaikki tarvittavat toimintatilat. Toiseksi katsastus on saatu aina järjestetyksi loistavissa olosuhteissa hyvien yhteistyökumppaneittemme kuten viime ralleissa PK-Renkaan tiloissa. Kolmanneksi on todettava, että lähtö- ja maalialue Seurahuoneen vieressä torilla on kaupungin keskeisin paikka johon myös yleisön on helppo tulla ihastelemaan näitä kuvankauniita, historiallisia kilpureita. Ja sitten itse reitti. Ratamestarimme tekevät ralli rallilta loistavaa työtä etsiessään historic-kalustolle sopivia, juohevasti ajettavia mutta ei kuitenkaan ”lentokenttäteitä”. Ja kaikki tämä vielä alueella jossa päästään minimaalisilla siirtymillä.